Am decis sa deschidem o rubrica noua pe site-ul e-4TV, cea de recomandari filme. Am revazut de curand filmul Kursk din 2018, povestea submarinului rusesc cu acelasi nume si un film recent din 2019 – Joker. Am sa va fac recenziile mai jos, le recomand cu caldura si promit sa revin cu alte recenzii in curand. Mi-am facut un obicei de a urmari pe portalul Cinema 24H filme bune, le pot vedea online si asta ma face sa ii doresc sa continui ideea aceasta.

Joker (2019)
Eroul principal este Arthur Fleck, cel ce va deveni Joker dupa ce trece prin cateva experiente care-l marcheaza. E un fel de teorie pe care o sustin mereu psihiatrii Рeu cred ca e total eronata, dar asta e o alta poveste Рdeci cum zicea, eroul nostru este marcat de evenimnete tragice si se tranforma in personajul negativ Рsau ma rog, depinde din ce unghi privesti treaba asta. Ideea este ca nu e un film de actiune clasic,  veti fi surprinsi.

Joker (2019)

Kursk (2018)
Daca deja stii povestea submarinului rusesc Kursk esti avizat, dar sa stii ca daca ai vazut prima ecranizare, asta e de doua ori mai buna – parere personala. Scenariul desi bazat pe povestea reala a sunbarinului sovietic este o ecranizare a romanului A Time to Die a lui ¬†Robert Moore. Pe submarinul K-141 supravietuit doar 23 de marinari, care au asteptat in zadar sa fie salvati. Povestea seamana pa na la un anumit punct cu cea a Titanicului, submarinul Kursk era cel mai avansat al flotei rusesti. Lansat la apa in 1994 el a “trait” doar pana in 2000! Vizionare placuta!

Filmul Kursk (2018) - ecranizare a unui eveniment real

Kursk (2018)