Radu Jude a castigat Ursul de aur, romanii s-au abonat la trofeul asta de ani buni. Ideea este ca regizorul nu est ela primul sau succes la Berlin, in 2009 a mai castigat cu filmul ”Cea mai fericită fată din lume”, deci este obisnuit cu succesul. Dar cred ca este mai cunoscut pentru suucesul avut cu filmul ”Aferim!” unde ati facut cunostinta cu actorul Cuzin Toma, pe care azi il vedem la Pro TV in rolul sau din Las Fierbinti. Mai multe gasiti despre el pe IMDB, unde evident aveti si o lista cu filmele sale incepand din 2002 si pana anul acesta.

Radu Jude a castigat Ursul de aur

Radu Jude s-a nascut la Bucuresti pe data de 28 martie 1977, anul cutremurului si luna in care m-am nascut si eu. Este regizor si scenarist, dar si prodicator, avand destule filme in palmarespana acum. In 2007 a fost rasplatit cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, in 2012 a primit Trofeul ”Anonimul” si lista poate continua. De departe Festivalul Internațional de Film de la Berlin a fost cel care l-a rasplatit pe Radu Jude cu cele mai multe premii, incepand din 2009 cand a primit Premiul CICAE, apoi asa cum ziceam cu Aferim a primit atat Ursul de aur cat si pe cel de argint pentru cel mai bun regizor. A recidivat in 2021 cu cel de aur!

Radu Jude a fost prezent si la Festivalul de Film de la Cannes, unde in 2014 a primit Premiul Illy. Cred ca numai pana aici si deja v-ati dat seama ca este cel mai apreciat regizor roman contemporan din tanara generatie. Noi ins ala Pro TV dam Las Fierbinti, ca atata stim si atat ne apreciem noi laureatii. A, poate costa cam mult sa platesti pentru difuzare un film de-al lui Radu, atunci deja va inteleg [ sarcasm? ].

Radu Jude

Radu Jude a câștigat Ursul de aur