Cine nu a citit romanul Morometii de Marin Preda si are peste 40 de ani? Probabil ca generatia mea si cele precedente au citit romanul macar si pentru simplul motiv ca era lectura obligatorie in acele vremuri. In schimb nu stiu daca au citit si al doilea volum: Viața ca o prada. Ei bine, Morometii 2 este filmul ce ecranizeaza acest roman, continuare a primului. Premiera a avut loc ieri la Sala Palatului, cine a avut norocul sa-l vada bine, cine nu va trebui sa urmareasca cand va fi distribuit gratuit pe Cinema 24h, online.

Morometii 2 – premiera la Sala Palatului

Daca ai vazut prima serie din Morometii o sa ai un soc, pentru ca desi filmul este tot alb-negru, in rolul lui Moromete nu mai joaca actorul Victor Rebenciuc ci Horatiu Malaiele. O diferenta mare intre modul in care interpreteaza cei doi, Ilie Moromete este un om aprig in interpretarea lui Rebenciuc, iar acum este un om cu o stapanire de sine si o istetime aparte. Ambii actori surprind parca laturi diferite ale aceluiasi caracter.

Pe cine mai putem sa-l vedem in filmul Morometii 2? Pe actorul Cuzin Toma in rolul lui Ouabei – cel ce vindea candva oua si striga mereu ouă bei. Cum din pleiada de actori vechi putini mai sunt in viata, au aparut cei noi – cum ar fi Marius Florea Vizante si altii. Din cei ce au jucat si in prima serie Morometii il mai avem doar pe Florin Zamfirescu care interpreteaza rolul lui Tugurlan. Iar regizorul Stere Gulea este artizanul ambelor serii din Morometii. Sper ca veti viziona cu placere acest nou film romanesc, care va asigur de pe acum ca merita vazut!

Moromeții 2

Moromeții 2 – premiera la Sala Palatului