Ati vazut filmul romanesc “De ce trag clopotele Mitica” dupa 1989? Ati inteles de ce a fost interzis pe vremea lui “Ceasca” – mai ales ca este in mare parte o ecranizare dupa Caragiale, fiind vorba de piesa de teatru D’ale carnavalului. Iar daca e sa ma intrebi pe mine, parca filamrile de pana in 50 au fost mai bune, iar rolul lui Pampon jucat de Victor Rebenciuc este mult sub cel interpretat de marele Alexandru Giugaru. Nu mai zic de rolul lui Cracanel, care in filmul din 1958 a fost interpretat magistral de inegalabilul Grigore Vasiliu-Birlic.

De ce trag clopotele Mitica – filme online GRATIS

Sa fie oricat de mare regizor Lucian Pintilie – apreciez Reconstituirea, atat ca act artiostic cat si ca idee cinematografica, dar varianta De ce trag clopotele Mitica fata de cea originala a lui Gheorghe Naghi si Aurel Miheles este mult sub asteptari. A fost soarta lui Pintilie sa-i fie interzise filmele, despre Reconstituirea inteleg de ce, dar acesta – ecranizare a piesei lui Ion Luca Caragiale, nu pricep de ce. Mai conteaza? Important este ca gasim filmul integral pe Youtube!

Desi distributia este mai mult decat ok, cred ca viziunea lui Pintilie a facut sa iasa filmul asa cum a iesit – poate daca nu avem cu ce compara, era altceva. Avem pe Tora Vasilescu in rolul Didinei, pe Gheorghe Dinica in rolul lui Nae si pe Stefan Iordache in rolul lui Mitica. Mai trebuie amintiti in alte roluri Stefan Banica, Tamara Buciuceanu-Botez – pentru cine nu stie, actrita este si ea nascuta peste granitele actuale ale Romaniei, la Tighina! Amintesc asta pentru ca si regizorul Lucian Pintilie este nascut in Județul Cetatea Albă – pe atunci in Romania, azi in Ucraina!

De ce trag clopotele Mitica

De ce trag clopotele Mitica – filme online GRATIS